1 Temmuz 2008 Salı

şarap günlüğü..



"bana sorsan ben sarhoşluktan çok ,ağzımda bıraktığın o güzel(eşsiz) tadı beğendiğimi söylerdim..tıpkı nadide bir şarap gibi !!! benzerini bulmak zor..."



Kayra Akademi’de “Yaz Şarapları Tadımı”
Şarap Günlüğü

Tüm dünyada yükselen bir grafik çizen ve bu yazın içkisi olma yolunda ilerleyen “Roze Şaraplar”, Türkiye’de de özellikle şarap bilincinin geliştiği kesimlerde de yükselişte. Soğuk olarak, hem yemekle, hem de aperitif olarak tüketilebilen roze şaraplar, taze, ferahlatıcı, ve zengin meyve aromaları ile, sıcak yaz günlerinin ideal içkisi..

Kayra Akademi’de “Yaz Şarapları” adını verdiği tadım serisinin ikinci bölümünde, şarapseverler ile birlikte yerli ve yabancı roze şarapların tadımını, Türkiye’nin ilk şarap kitabı yazarı Şeyla Ergenekon yönetiminde, 16 Haziran’da gerçekleştirdi.

Tadım sonunda katılımcıların ortak fikri, roze şarabın özellikle yaz boyunca her türlü ortamda tüketilebileceği, özellikle deniz mahsulleri, pizza, somon ve salatalarla müthiş lezzetler oluşturabileceği ve Türk Şarapçılığında üretilen roze şarapların, dünyadaki örneklerden hiç de geri kalmayacağı yönündeydi.

Kayra Akademi, Temmuz ayında da “Yaz Şarapları 3” olarak “Soğuk İçilebilen Kırmızı şaraplar” ve “En İyi Barbekü Şarapları” tadımlarına ev sahipliği yapacak.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek bu tadımlara katılmak için 0 212 252 91 61nolu telefondan rezervasyon yaptırmanız yeterli..